Funerali i Mbretëreshës, çfarë vendoset në krye të arkivolit dhe kuptimi i tyre

Arkivoli me trupin e mbretëreshës Elizabeth II sapo ka mbërritur në Westtminister Abey, e cila është kisha ku ajo është pagëzuar si dhe ka kurorëzuar martesën e saj me Philip më 1947.

Arkivoli i mbretëreshës mbulohet nga flamuri që simbolizon mbretërinë dhe të gjithë Britaninë e Madhe, gjithashtu në të është e vendosur kurora mbretërore.

Nuk mungon as skeptri prej floriri dhe një glob i artë i cili simbolizon botën e krishterë.

.Çfarë vendoset në krye të arkivolit të