Familja shqiptare në SHBA përballet me dëbimin pas gabimit njerëzor: Na lejoni të qëndrojmë!

Orët po punojnë mbrapsht për një familje shqiptare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, e cila përballet me dëbimin. Arjeta Kackini, burri i saj dhe dy vajzat e tyre – të cilat kanë lindur në Shtetet e Bashkuara – kanë jetuar në Larchmont për gati 7 vjet.

“Ne nuk po kërkojmë të bëhemi qytetarë të SHBA-së dhe të na dorëzojnë pasaportat e SHBA-së,” tha Kackini. “Ne thjesht po pyesim: ‘Na lejoni të qëndrojmë këtu legalisht ashtu siç kemi bërë vitet e kaluara.” ”

Arjeta erdhi në SHBA në 2014 me një vizë studentore për të fituar masterin e saj. Burri i saj filloi një biznes të rimodelimit që i lejoi ata të qëndronin përmes një vize investitori të rinovuar çdo dy vjet.

Çështja u ngrit kur çifti u kthye nga një vizitë në Shqipëri.

Pasaportat e tyre skadonin në prill 2020 – ata i rinovuan ato – por nuk e kuptuan që data e përfundimit të vizës ishte ndryshuar gjithashtu në atë datë prilli.

Çifti ka aplikuar për zgjatje të vizës, por Shërbimi i Imigracionit të SHBA e konsideroi gabimin si të ndodhur jo në “rrethana të jashtëzakonshme”. Si i tillë, kërkesa për zgjatje të leje qëndrimit nuk mund të miratohet, shkruan panorama.

Fjalë për fjalë nuk kam më lot sepse kam qarë aq shumë,” tha Kackini. “Unë kam provuar gjithçka legalisht.”

Familja u bën thirrje ligjvënësve vendas dhe komunitetit, por po përballet me një urdhër për të lënë vendin deri më 21 prill.


Shtuar 18.03.2021 21:25