Epokës Elizabetiane i erdhi fundi, si do të quhet tani epoka e re

Kur Mbretëresha erdhi në fron në vitin 1952, u quajt epoka “Elizabetiane e Re”.

Ishte plot optimizëm të pasluftës për një epokë të modernitetit dhe përparimit teknologjik e shoqëror, në një kohë kur racionimi i kohës së luftës nuk kishte përfunduar ende.

Tani jemi në një epokë të re të mbretërimit të Karlit III. Por si do të quhet kjo?

Mund të quhet epoka “New Caroline”, me epokën e mëparshme Caroline që ishte mbretërimi i Charles I, i cili përfundoi në 1649 me prerjen e kokës së tij pas humbjes së luftës civile.

Apo mund të jetë epoka “New Carolean”, e cila zakonisht i referohet monarkut të gëzuar, Charles II? Edhe pse mbretërimi i tij shpesh përshkruhet si Restaurimi, pas kthimit të monarkisë në 1660.

Të dy vijnë nga Carolus, versioni latin i Charles./albeu.com

Shtuar 9.09.2022 17:40