Debati mbi etimologjinë e gjuhës shqipe, kush ka të drejtë? (VIDEO)

Prejardha dhe etimologjia e fjalëve në gjuhën shqipe prej disa javësh është kthyer në një temë të nxehtë në studiot televizive, ku nuk kanë munduar debatet plot tension.

Mbyllja e Akademisë së Studimeve Albanalogjike e nxehu edhe më shumë deabtin, ku ishin të shumtë zërat kundër kësaj vendimarrjeje.

Sipas anëtarëve të Akademisë së Studimeve Albanologjike, mbyllja e këtij institucioni ishte një dëm i madh që ju bë akademisë shqiptare por mbi të gjitha stufimeve për gjuhën shqipe.

Megjithatë ka patur dhe nga ata akademikë të cilët kanë ngritur pikëpyete të mëdha lidhur me punën kërkimore të bërë nga Akademia e Studimeve Albanologjike.

Mendimin dhe kritikat e tyre mund t’i ndiqni në videon e mëposhtme:


Shtuar 6.06.2023 20:34