David Sassoli ndërroi jetë, ja kush e merr postin e presidentit të Parlamentit Europian

Roberta Metsola është zgjedhur për të pasuar David Sassoli në postin e presidentit të Parlamentit Evropian duke fituar një shumicë absolute prej 458 votash.

Metsola, një anëtare e grupit të krahut të djathtë EPP nga Malta, ishte midis katër kandidatëve për këtë pozicion, së bashku me Sira Rego të Spanjës (radikalja e majtë), Kosma Zlotoëski e Polonisë (ECR, Euroskeptikët) dhe Alice Bah Kuhnke e Suedisë (të Gjelbërit).

Alice ishte pretendentja më e afërt, duke fituar 101 vota.

Secili ia bëri kërkesën kolegëve të tij eurodeputetë në Strasburg të martën për të pasuar Sassoli, i cili vdiq më 11 janar dhe mandati i të cilit përfundoi këtë javë.

Metsola është eurodeputet që nga viti 2013 dhe nënkryetar i Parlamentit që nga viti 2020. Ligjvënësi konservator së fundmi fitoi shikueshmëri duke marrë detyrën nga Sassoli, i cili mungoi në sallë për disa javë për shkak të sëmundjes.