DASH: Escobar është duke punuar për dialogun Kosovë-Serbi

Byroja e Çështjeve Evropiane dhe Euroazisë në kuadër të Departamentit të Shtetit Amerikan ka përgëzuar të dërguarin special për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar lidhur me angazhimin e tij në rajon.

Në një postim në Twitter, Byroja e Departamentit të Shtetit mes tjerash ka deklaruar se Escobar është duke punuar edhe në dialogun Kosovë-Serbi.

“Urime Përfaqësuesit të ri Special në Ballkanin Perëndimor – Gabriel Escobar! Ai tashmë është duke punuar në dialogun Serbi-Kosovë të lehtësuar nga BE, sigurimin e pranimit rajonal në BE dhe presionin ndaj udhëheqësve të Bosnjës që të avancojnë reformat dhe të respektojnë sovranitetin/integritetin territorial të BiH”, thuhet në postim.

 


Shtuar 9.11.2021 13:42