Çmimet e larta në Malit të Zi, Abazoviç: Bregdeti ynë është si në rivierën e famshme franceze

Kryeministri Dritan Abazoviç tha se para-sezoni në Mal të Zi ishte shumë e mirë dhe se sezoni kryesor është pak me vonesë, dhe çmimet janë si në Bregun e Azur të Francës. Ai shtoi se parametrat financiarë janë të kënaqshëm.

Sipas Vijesti, Abazoviç në seancën e qeverisë tha se parametrat janë të tillë që të hyrat totale të realizuara janë në nivel të kënaqshëm.

“Nëse dikush mendon se mund të përsërisë sezonin e vitit të kaluar, kur ora e pikut ishte e pabesueshme, sepse ne ishim i vetmi vend i hapur për 45 ditë, do të jetë e vështirë ta realizojmë. Duhet të përshtatemi me trendet e reja. Çmimet në Bregdeti është si në Bregun Azur, Mali i Zi nuk e ka parë kurrë këtë më parë”, tha Abazoviç.

Siç shtoi ai, është i kënaqur që shumë turistë zgjedhin qetësinë, natyrën pa turma dhe udhëtimet në plazhe, zona ku ajri është i pastër dhe temperaturat nuk janë aq të larta sa në bregdet. Ai shpreson që në gjysmën e dytë të muajit të vijë një valë më e madhe turistësh.

“Duhet të dimë që çmimi i ujit në bregdet është deri në katër euro dhe një vit e gjysmë më parë ishte 1.5 euro, disa sojenice (shtëpi të vogla në Ada Bojana) jepeshin me qira 50 euro, tani 250. euro.Vetëm ne duhet të jemi realistë dhe të ndershëm”, theksoi Abazoviç.

Sipas të dhënave zyrtare të Organizatës Turistike të Budvës, nga Jazi në Buljaricë pushojnë 29707 turistë, që është një e pesta më pak se vitin e kaluar në të njëjtën periudhë./albeu.com