Ciklon vdekjeprurës, mbi 400 të vdekur në Afrikën Jugore

Një ciklon vdekjeprurës ka përfshirë Malavinë, Mozambikun dhe Madagaskar në Afrikën Jugore.

Cikloni Freddy ka vrarë më shumë se 400 njerëz, ndërsa janë regjistruat qinda të lëndur.

Ndërsa reshjet masive vazhdojnë, banorët varrosin të vdekurit e tyre mes shiut dhe baltës.

Energjia elektrike po rikthehet gradualisht, por disa zona mbeten pa energji elektrike dhe ujë të pijshëm.

Fredi është një nga ciklonet tropikale më jetëgjatë të regjistruar dhe një nga më vdekjeprurësit në Afrikë në vitet e fundit./a;beu.com/


Shtuar 17.03.2023 07:23