Çfarë të bëni nëse ju thahen syë nga ajri i kondicionuar?

Kondicioneri than ajrin, si rezultat i të cilit zvogëlohet edhe lagështia në sy, por edhe atmosfera e mjedisit krijon këtë bezdi dhe e bën të vështirë shikimin tuaj.

Faktorët e mësipërm lodhin dhe irritojnë sytë, të cilët pushojnë së prodhuari lot të mjaftueshëm, ndërsa një boshllëk i mundshëm në membranën e tyre mbrojtëse mund të shkaktojë humbjen e lagështisë.

Si të zgjidhni këtë situatë?

Sigurohuni që të lani sytë shpesh

Për t’i mbajtur sytë të hidratuar mund t’i lani rregullisht gjatë gjithë ditës me ujë dhe një masazh të butë.

Pini shumë lëngje

Pirja e shumë lëngjeve ju ndihmon të mbani sytë të hidratuar. Sasia ideale është rreth dy litra ujë, çaj pa sheqer ose lëngje frutash, të cilat konsumohen në intervale të rregullta gjatë gjithë ditës.

Bëni pushime të shkurtra nga puna, veçanërisht nëse punoni me një kompjuter / laptop

Merrni disa minuta për të hapur dhe mbyllur sytë dhe për të ndihmuar lotët të krijojnë filmin mbrojtës.

Ajrosni zonën shpesh dhe rregullisht

Nuk është gjithmonë e mundur, por përpiquni të shmangni zonat me ajër të kondicionuar.

Përdorni lot artificialë

Lotët artificialë lehtësojnë shpejt sytë e thatë, përdoren lehtë dhe nuk ndikojnë në shikim./albeu.com

 


Shtuar 9.07.2021 12:05