Spanja do të ndalojë shijet e duhanit dhe lëngjeve të cigareve elektronike

Shijet shumë të njohura në produktet e duhanit në Spanjë me duhanpirësit më të rinj do të hiqen gradualisht.

Qeveria spanjolle do të ndalojë aromat në të gjitha produktet e duhanit, veçanërisht në cigaret elektronike, të cilat tani e tutje do t’u nënshtrohen të njëjtave rregullore si cigaret konvencionale, siç njoftoi dje ministri i Shëndetësisë.

“Aromat e produkteve të duhanit (filtra, letra rrotulluese, kapsula, etj.) tani janë të ndaluara” dhe lëngu i përdorur në cigaret elektronike do t’i nënshtrohet “të njëjtës rregullore si duhani konvencional”, shkroi ministrja e shëndetësisë e vendit, Monica García në platformën X të kabinetit.

Masa do të zbatohet brenda tre muajve pas publikimit të dekretit.

Ministri tha në  X se qeveria e socialistit Pedro Sanchez aktualisht po punon për “një plan për parandalimin dhe kontrollin gjithëpërfshirës të duhanit që do të përfshijë rregullimin e pajisjeve të avullimit, krijimin e hapësirave pa duhan dhe zona të tjera për të parandaluar varësinë dhe mbrojtjen e shëndetit publik”.