Si sot para 43 viteve, ndodhi për herë të parë fenomeni i pazakontë në botë (FOTO LAJM)

Edhe pse sot nuk ju bën shumë përshtypje sepse vitet e fundit ky fenomen është përsëritur më shpesh ky fenomen, dëbora e parë në Sahara është parë në 18 shkurt 1979.

Bora dhe akulli janë të pazakonta në rajonet e shkretëtirës, por jo plotësisht të panjohura.

Temperaturat në shkretëtira mund të bien në mënyrë dramatike gjatë natës, por çdo reshje dëbore zakonisht shkrihet herët të nesërmen.

Janari 2022 dhe 2021 panë reshjet e dëborës që përfshinë Saharanë dhe Arabinë Saudite, por nuk është hera e parë që këto pika të nxehta zakonisht fshihen me të bardha.

Në vitin 2018, Ain Sefra u pluhuros në dëborë për herë të tretë në 40 vjet.

Fenomeni është vërejtur në qytet në vitet 2021, 2018 dhe 2017, me reshjet e fundit të borës të regjistruara më parë në vitin 1979.
Temperaturat në qytet zakonisht variojnë nga 12C në janar, muaji më i ftohtë, deri në 40C në korrik.