Qytetarët protestojnë, Franca miraton rregullat e rrepta ndaj Covid-19 ku përfshihet edhe vaksinimi i detyrueshëm

Parlamenti francez ka miratuar rregulla të reja  të koronavirusit në vend, pas një debati të gjerë.

Ndryshimet e rrepta  do të futin vaksinimin e detyrueshëm për profesionistët e kujdesit shëndetësor dhe do të zgjasin kërkesën për të siguruar prova të një testi negativ të koronavirusit, vaksinimin Covid-19 ose shërim nga sëmundja për qasje në vende të caktuara.

Kryeministri Jean Castex mirëpriti rregulloret e reja.

Sipas Ministrisë së Brendshme, më shumë se 160 000 njerëz në të gjithë kombin dolën në rrugë për të protestuar ditën e shtunë, të zemëruar për vaksinimin e detyrueshëm

Nga gushti do të kërkohet një leje që tregon negativitet ndaj testit të koronavirusit, certifikate vaksinimi ose rikuperimi për të udhëtuar në trena të distancave të gjata ose për të shkuar në bare ose restorante.


Shtuar 26.07.2021 18:50