Përcillet për në banesën e fundit Princ Philip, çfarë do të ndryshojë në ceremoni

Princi Philip, i cili u nda nga jeta në moshën 99-vjeçare do të përcillet sot për në banesën e fundit. Shoqata e Princ Philip me Marinën Mbretërore dhe dashuria për detin do të jenë në qendër të ceremonisë së Kalasë Windsor.

Por asnjë predikim nuk do të mbahet, në përputhje me dëshirat e tij. Më shumë se 730 anëtarë të forcave të armatosura do të merrnin pjesë në funeral, por për shkak të rregullave të Covid, të pranishëm do të jenë vetëm 30 persona më të afërmit e Dukës së Edinburgut.

Varrimi ceremonial mbretëror do të transmetohet në mediat britanike. Ceremonia do të fillojë pas një minutë heshtje kombëtare në 15:00, raporton BBC.

Princi Philip vdiq në Kalanë Windsor të premten, 9 prill, në moshën 99-vjeçare. Trupi i tij tani është duke pushuar në kishëzën private në Windsor Castle përpara se të zhvendosej në “State Entrance”.

Ceremonia  i varrimit do të drejtohet nga Dekani i Windsor, me Kryepeshkopin e Canterbury. Urdhri i Shërbimit, lëshuar nga Pallati Buckingham, thotë se Dekani i Windsor do të nderojë “mirësinë, humorin dhe njerëzimin” e Princit Philip dhe “shumë mënyra në të cilat jeta e tij e gjatë ka qenë një bekim për ne”.

“Ne jemi frymëzuar nga besnikëria e tij e palëkundur ndaj Mbretëreshës sonë, nga shërbimi i tij ndaj kombit dhe Komonuelthit, nga guximi dhe besimi i tij,” do të thotë ai gjatë ofertave të tij.

Pallati Buckingham tha se planet e varrimit ishin modifikuar për të marrë parasysh udhëzimet e shëndetit publik.

Varrimi do të bëhet tërësisht brenda ambienteve të kalasë dhe nga publiku është kërkuar që të mos mblidhet atje ose në rezidencat e tjera mbretërore. Kongregacioni do të vendosë maska ​​dhe distancë shoqërore në përputhje me rregullat e mbylljes së Covid, ndërsa Mbretëresha do të jetë e ulur vetëm.

Por aspektet ceremoniale të ditës dhe shërbimi mbeten në përputhje me dëshirat e Princ Philip dhe do të pasqyrojnë përkatësitë e tij ushtarake dhe elementet personale të jetës së tij.

Muzika do të përfshijë himnin e vitit 1860 Etern Father, Strong to Save, nga William Whiting, i cili shoqërohet me detarë dhe shërbime të armatosura detare.

Të katër fëmijët e Mbretëreshës dhe Dukës,  Princi i Uellsit, Princesha Mbretërore, Duka i Jorkut dhe Earl of Wessex si dhe tetë nipërit e mbesat e tyre  do të jenë të pranishëm, por asnjë nga stërnipërit e tyre të rinj.

Bashkëshortët e fëmijëve dhe nipërve dhe mbesave do të bashkohen me kongregacionin, duke përfshirë dy që janë martuar në familje në vitet e fundit  Jack Brooksbank dhe Edoardo Mapelli Mozzi, burrat e Princeshave Eugenie dhe Beatrice.

Por gruaja e Dukës së Sussex, Dukesha e Sussex, Megan Markle është shtatzënë dhe u këshillua nga mjekët e saj të mos fluturonte nga SHBA.

Vajtuesit e tjerë përfshijnë fëmijët e motrës së Mbretëreshës, Princeshën Margaret dhe tre të afërmve gjermanë të Princ Filipit, Bernhard, Princi i Trashëgueshëm i Baden; Donatus, Prince and Landgrave of Hesse; dhe Princi Philipp i Hohenlohe-Langenburg.


Shtuar 17.04.2021 08:28