Paralajmëron gjenerali polak: Europa brenda 3 viteve do të hyjë në luftë me Rusinë

Ish-shefi i Shtabit të Përgjithshëm polak, Rajmund Andrzejczak, ka thënë në një intervistë me transmetuesin Polsat se humbjet e Ukrainës do të jenë miliona, situata është dramatike dhe nuk mund të priten mrekulli në luftë. Sipas tij, Ukraina ka deficite në pajisje dhe fuqi punëtore, ndërsa humbjet po tkurrin kapacitetet e saj.

Gjenerali polak në pension bën thirrje që prodhimi i armëve të rritet dhe argumenton se Perëndimi duhet të përgatitet për një konflikt të plotë me Rusinë brenda dy ose tre viteve.

Vendimi i presidentit ukrainas, Vladimir Zelensky, për të zëvendësuar gjeneralin e lartë, Valery Zaluzhny, me Aleksandr Syrsky nuk ka arritur të bëjë një ndryshim domethënës pasi të njëjtat probleme mbeten për komandantin e ri të përgjithshëm të Kievit, shton Andrzejczak.


Shtuar 19.03.2024 21:07