Gazë/ Ushtria izraelite arreston 600 luftëtarë palestinezë në spitalin al-Shifa

Ushtria izraelite thotë se rreth 600 “luftëtarë” palestinezë janë kapur në spitalin al-Shifa dhe më shumë se 140 janë vrarë në betejë.

Në një deklaratë të përbashkët, ushtria izraelite dhe agjencia e sigurisë thanë se armët dhe dokumentet e inteligjencës u morën, shkruan Al Jazeera.

Ndërsa luftimet në spital vazhdojnë, zyrtarë të lartë të Hamasit u kapën dhe një numër i luftëtarëve të Xhihadit Islamik u dorëzuan dhe u transferuan për hetime të mëtejshme, shtoi ai.

Hamasi ka mohuar vazhdimisht se ka luftëtarë në al-Shifa ose përdorimin e spitalit si bazë. E drejta ndërkombëtare thotë se sulmi ndaj objekteve shëndetësore është një krim lufte.


Shtuar 21.03.2024 18:56