Dikush bleu tokë virtuale për 2.5 milionë dollarë

Një firmë kanadeze investimi bleu kohët e fundit një parcelë dixhitale toke për gati 2.5 milionë dollarë në kriptomonedhë. Blerja, në një total prej 2.43 milionë dollarë, është më e madhja e këtij lloji në rekord.

Tokens.com, i cili fokusohet në financat e decentralizuara (De-Fi), bëri blerjen në Decentraland, një metaverse e bazuar në blockchain ku shpenzohen kriptovalutat për të personalizuar avatarët, për të blerë pasuri të paluajtshme dhe për të ndërvepruar me anëtarët e tjerë.

Sipas Tokens.com, toka është një “pronë e parcelave 116 në zemër të distriktit të Rrugës së Modës në Decentraland” dhe është e barabartë me 6,090 metra katrorë tokë. Ai do të përdoret për të mbajtur shfaqje dixhitale të modës dhe për të zgjeruar shërbimet e tregtisë elektronike me markat e modës.

Facebook, i cili së fundmi u riemërua në Meta, po planifikon të investojë 50 milionë dollarë për të krijuar metaversin e tij që thotë se do të jetë “një grup hapësirash virtuale ku mund të krijoni dhe eksploroni me njerëz të tjerë që nuk janë në të njëjtën hapësirë ​​fizike si ju.”/h.ll/albeu.com


Shtuar 25.11.2021 18:23