Belgjikë, dëshmon zyrtarja shqiptare që i dërgonte paratë mafiozit shqiptar

Miranda B., në Gjykatën e Audituesve deri sa u përfshi si e dyshuar në makro procesin “Sky Ecc” me 124 të pandehur në Belgjikë në lidhje me një organizatë kriminale ndërkombëtare aktive në trafikun e drogës, kundërshtoi të hënën para Gjykatës Penale të Brukselit, akuzat ndaj saj.

Ajo pranoi se kishte mbajtur “një marrëdhënie dashurie” me vlonjatin Eridan Munoz Guerrero, i cili ka marrë mbiemrin e gruas kolumbiane, një nga organizatorët e dyshuar të çështjes, për të cilin dyshohet se ka bërë transferta parash.

Miranda B. pranoi se kishte bërë dhjetë transferta parash për Eridan Guerrero për një vlerë prej 100,000 deri në 200,000 euro. “Eridan më kërkoi të bëja diçka për të urgjentisht. E bëra pa u menduar,” tha ajo.

E pandehura ka shpjeguar se 20 mijë eurot e gjetura në shtëpinë e saj në Tiranë, Shqipëri, ishin fryt i punës së saj dymbëdhjetëvjeçare. Ajo u justifikua se nuk i kishte vendosur në një llogari bankare sepse “në Shqipëri paguajmë shumë cash”.

Ajo pranoi para gjykatës se kishte hapur gjashtë llogari bankare, ndërsa u sigurua se kishte përdorur vetëm një. “Në Shqipëri, sa herë që ndryshon punë, duhet të hapësh një të tillë,” shpjegoi ajo.

E pandehura siguroi se nuk kishte më asnjë lidhje me Eridanin dhe se ishte në dijeni të veprimtarisë së këtij të fundit, si dhe origjinës së shumave të parave që ai i kërkonte të transferonte, pasi kishte lexuar dosjen. “E dija se ai punonte në ndërtim. Mendova se paratë vinin nga atje. Kishim një marrëdhënie intime, por nuk doja t’i bëja pyetje,” shpjegoi ajo.


Shtuar 22.01.2024 22:20