Armenia njeh shtetin e Palestinës

Armenia ka njohur shtetin e Palestinës, njoftoi Ministria e Jashtme e vendit.

“Situata katastrofike humanitare në Gaza dhe konflikti i vazhdueshëm ushtarak është një nga çështjet kryesore në axhendën politike ndërkombëtare që kërkon zgjidhje.

Republika e Armenisë refuzon kategorikisht shënjestrimin e infrastrukturës civile, dhunën kundër popullatës civile dhe pengmarrjen dhe robërimin e civilëve gjatë konfliktit të armatosur dhe i bashkohet kërkesave të bashkësisë ndërkombëtare për lirimin e tyre pa kushte”, thuhet në deklaratë.

“Republika e Armenisë ka aderuar në rezolutat e Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, të cilat bëjnë thirrje për një armëpushim të menjëhershëm në Gaza. Për më tepër, Republika e Armenisë është e interesuar për vendosjen e paqes dhe stabilitetit në Lindjen e Mesme, vendosjen e një armëpushimi të qëndrueshëm midis popullit hebre dhe palestinez.

Në platforma të ndryshme ndërkombëtare, ne kemi mbështetur gjithmonë zgjidhjen paqësore dhe gjithëpërfshirëse të çështjes palestineze dhe mbështesim parimin e “dy shteteve” për zgjidhjen e konfliktit izraelito-palestinez.

Ne jemi të bindur se kjo është mënyra e vetme për të siguruar që palestinezët dhe izraelitët të mund të realizojnë pritjet e tyre legjitime”, thuhet në deklaratë.

“Duke riafirmuar angazhimin e saj ndaj ligjit ndërkombëtar dhe parimeve të barazisë, sovranitetit dhe bashkëjetesës paqësore të popujve, Republika e Armenisë njeh shtetin e Palestinës”, tha Ministria e Punëve të Jashtme.


Shtuar 21.06.2024 12:16