“Alarmi i kuq”, SHBA në panik pas shpërthimit të vullkanit Kilauea

Ngrihet alarmi në SHBA pas shpërthimit të vullkani Kilauea në Hawaii. Shërbimi Gjeologjik i SHBA-së ngriti nivelin e alarmit nga “portokalli” në “të kuqe” derisa të vlerësojë aktivitetin vullkanik.

“Për momentin, aktiviteti është i kufizuar në krater, rreziqet do të rivlerësohen me zhvillimin e fenomenit”, thanë autoritetet.

Vullkani Kilauea shpërtheu për herë të fundit në janar, me aktivitet që vazhdoi deri në mars.

Në vitin 2019, aktiviteti intensiv sizmik dhe një shpërthim i fuqishëm i Kilauea shkatërruan qindra shtëpi dhe biznese.

Në vitin 2019, aktiviteti intensiv sizmik dhe një shpërthim i fuqishëm i Kilauea shkatërruan qindra shtëpi dhe biznese.


Shtuar 7.06.2023 18:57