Borxhi 650 milionë euro, ministrja Ibrahimaj tregon sektorët ku do të investohen

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj gjatë një konference për media sot, ka treguar disa nga sektorët ku do të shpenzohet borxhi i marrë me vlerë 650 milionë euro.

Ibrahimaj tha se paratë e Eurobondit do të shpenzohen në sektorë si; shëndetësia, bujqësia, arsimi etj.

“Ku do shpenzohen parat e Eurobondit? “Eurobondi do të shkojë për të financuar nevojat e buxhetit për vitin 2021-2022, pjesa më e madhe e nevojave do të përdoret për vitin 2022. Nevoja për daljet në tregjet e huaja bëhet intensive. Ne vendosëm të dalim tani për të siguruar norma interesa më të ulëta, buxhete buxhetori do të përdoret për projektet e qeverisë që ne kemi marrë, me nevojat për mbështetjet për Shëndetësi, Bujqësia, arsimi. Do të përdoret për nevojat themelore që ka qeveria”, u shpreh Delina Ibrahimaj./albeu.com


Shtuar 24.11.2021 12:09