Borrell: Ajo që ndodhi në Afganistan është një katastrofë

Për Përfaqësuesin e Lartë të BE -së, Josep Borrell, ajo që ndodhi në Afganistan është një katastrofë e vërtetë.

Borrell, në një seancë të jashtëzakonshme në Eurochamber, tha: “Ajo që ndodhi në Afganistan ngre shumë pyetje në lidhje me angazhimin perëndimor dhe sa larg kemi arritur të arrijmë. Objektivi i parë ishte luftimi i Al Kaedës.

Presidenti Biden tha se qëllimi nuk ishte ndërtimi i një shteti dhe kjo është e diskutueshme. Ne kemi bërë shumë për të ndërtuar një shtet që mund të garantojë sundimin e ligjit dhe respektimin e lirive themelore. Ne patëm sukses në misionin e parë, por dështuam në të dytin.

Ajo që ndodhi në Afganistan është një katastrofë, është për afganët, është për kredibilitetin perëndimor, është për marrëdhëniet ndërkombëtare . Është një makth. Ne nuk mund t’i nxjerrim të gjithë afganët jashtë vendit”, tha Borrell

“Ne nuk mund të lejojmë që Kina dhe Rusia të marrin kontrollin e situatës në Afganistan. Ne mund të jemi relevantë. Kam kërkuar të flasim me talebanët dhe kjo nuk do të thotë njohje e tyre”, tha më tej Borrel. /albeu.com


Shtuar 19.08.2021 12:34