Bilanci i luftës nga 24 shkurti: Rreth 6 mijë ushtarë rus të vrarë nga Ukraina dhe 30 avionë të rrëzuar

Forcat e armatosura të Ukrainës kanë bërë publik numrin e ushtarëve rus të vrarë dhe të artilerisë ruse që ëhtë shkatërruar nga nisja e luftën më datën 24 shkurt.

Humbjet që Ukraina pretendon se ai ka shkaktuar Rusisë janë:

  • 5840 trupa ushtarakë
  • 30 avionë
  • 31 helikopterë
  • Deri në 211 tanke
  • 862 mjete patrullimi të blinduara (APV)
  • 85 sisteme artilerie
  • 9 sisteme kundërajrore
  • 60 depozita karburanti
  • 355 automjete
  • 40 raketahedhës MLRS

BBC thekson se shifra nuk janë verifikuar në venë mënyrë të pavarur dhe objektive.

Shtuar 2.03.2022 11:08