BE: Të ndalojë shitja e makinave të reja me benzinë dhe naftë deri në vitin 2035

Këshilli i Ministrave për Mjedisin i vendeve të BE-së ka arritur një marrëveshje gjatë mbrëmjes së djeshme si masë ndaj mbrojtjes së klimës, e cila parashikon ndër të tjera uljen e 100% të emetimeve të CO2 deri në vitin 2035 për makinat dhe furgonat e reja.

Kjo do të thotë një “dritë jeshile” për të ndaluar shitjen e makinave të reja me benzinë dhe naftë deri në vitin 2035.

Kjo paketë do t’i lejojë BE-së të reduktojë emetimet neto të gazeve serrë më të paktën 55% deri në vitin 2030 krahasuar me nivelet e vitit 1990 dhe të arrijë neutralitetin e klimës në vitin 2050./albeu.com