Artan Grubi kryeministër?

Zgjedhja e Artan Grubit për mandatar dhe kryeministër të ri është një nga opcionet që po shqyrtohet, si pjesë e marrëveshjes Zaev-Ahmeti për kryeministrin shqiptar.

Mirëpo ky opsion është i parealizueshëm për shkak të mungesës së disponimit  para së gjithash në BDI, sepse së paku tre deputetë të kësaj partie do t’i thonë “ncuk, ncuk”. “Grubi ka përkrahjen e Ahmetit, port re deputetë të BDI-së vështirë se do ta votojnë”, shkruan PlusInfo.

Ky portal rrotullon disa emra si mandatarë të mundshëm, në mesin e të cilëve Nikolla Dimitrov, Petar Goshev, Nina Fiti (vajza e akademikut Taki Fiti), Lupço Nikollovski.

Sipas PlusInfo në mesin e emrave është edhe Fatmir Bytyqi, por ai nuk ka përkrahjen e BDI-së. Ndryshe burime të agjencisë Zhurnal thonë se në qeverinë e re, kushdo që ta formojë, Grubi nuk e ka të sigurt as postin që e mban tani.


Shtuar 3.11.2021 17:27