Apple njofton se përdoruesit e Iphone duhet të ndalojnë së përdoruri Google Maps

Në një intervistë të fundit me CNN, drejtuesi i produkteve të Apple Maps, David Dorn dhe drejtuesi i dizajnit, Meg Frost, dhanë tre arsye që besojnë se shërbimi i tyre është më i mirë.

Së pari, thanë ata, Apple po bën një investim të madh në Maps për ta përmirësuar atë, pasi ka shpenzuar tashmë miliarda në aplikacion që nga fillimi i tij në 2012.

Së dyti, aplikacioni është i fokusuar në privatësinë e përdoruesit, duke ofruar mbrojtje më të mirë të të dhënave sesa rivalët e Google Maps dhe Waze.

Dhe së fundi, thanë Dorn dhe Frost, është mënyra se si Maps integrohet me pajisjet dhe shërbimet e tjera të Apple , ndryshe nga konkurrentët e saj.

Dyshja folën gjithashtu për rinovimin e fundit të aplikacionit të navigimit të kompanisë në iOS 15, versioni më i fundit i sistemit operativ iPhone.

Inxhinierët bënë përmirësime të mëdha në drejtimet dhe navigimet në Hartat e reja të Apple që zbatohen për drejtimin, ecjen dhe marrjen e autobusëve dhe trenave.

“Me një shikim, shoferët mund të kuptojnë një kryqëzim kompleks më shpejt se kurrë më parë,” tha Frost.

“Dhe ky detaj ndihmon me atë vendim në sekondë se në cilën kthesë do të marrin.

“Pra, ne duam që të jetë edhe më e sigurt dhe e kënaqshme vizualisht për të lundruar.”

Apple shtoi gjithashtu një glob 3D dhe pika referimi 3D në Apple Maps në iOS 15, që do të thotë se faqet si Big Ben dhe Statuja e Lirisë shfaqen me detaje më të pasura.

“Para hartës së re, ne kishim një produkt 2D dhe kishim vërtet një paraqitje të sheshtë të botës”, tha Frost.

“Kështu që ne shfrytëzuam mundësinë për të krijuar një glob realist që përfaqëson me saktësi madhësitë e vendeve në 3D.”

Rezultati përfundimtar i përditësimit, shtoi Dorn, mund të ndihmojë në heqjen e “ngarkesës njohëse” të përdoruesve për t’i lënë ata të përqendrohen në udhëtimet e tyre.

Ndërsa Apple Maps ka pësuar përmirësime të konsiderueshme, është ende larg të qenit perfekt – veçanërisht në krahasim me konkurrentët e tij më të njohur.

Aplikacioni përditëson të dhënat e tij të hartës më rrallë se ato të Google ose Waze, që do të thotë se udhëzimet dhe vendndodhjet e tij ose jo si të përditësuara.

Raportet në forumet e Apple sugjerojnë se mjeti i navigimit i Apple gjithashtu shpesh jep udhëzime të pasakta dhe është i rrënuar nga kohët e ngadalta të ngarkimit./ h.ll/albeu.com

Përkthyer nga The Sun


Shtuar 29.12.2021 15:15