Alibeaj: Të lirohen protestuesit, ky është kushti

Enkelejd Alibeaj, deputeti i Partisë së Vulës është ndalur ditën e sotme tek ligji për Amnistinë Penale duke thënë qëndrimi i tyre është i qartë dhe legjitim, duke theksuar se do ta votojnë amnistinë vetëm nëse lirohen protestuesit.

“Amendamente që futen tinëz dhe si del për zot njeri që mendojnë të kalojnë nën tym e flakë sdo e kenë votën e përfaqësuesve të PD.

Nuk ia këshilloj askujt mekanizmin amoral të peshkimit te votave ne Parlament, aministia duhet të gëzojë legjitimitet nga të gjitha palët, pa prekur vijat e kuqe.

S’kam marrë dhe nuk kërkoj garanci nga askush, skam bërë asnjë negociatë. Qëndrimi ynë është i qartë dhe i thjeshte dhe legjitim, s’jemi nisur nga emra të individualizuar për protestuesit

Votat tona do jenë për versioni i parë i amnistisë plus amendamentet për protestuesit.

Ne jemi të gatshëm të votojmë amnistinë e versionit fillestar që ka sjell qeveria. E kam pyetur publikisht ministrin Manja nëse e kishte diskutuar projekligjin fillestar me Institucionet e reja të drejtësisë, kam marrë një përgjigje pozitive. Pra projektligji kishte marrë dritën jeshile nga SPAK, GJKKO, KLGJ. Dhe e dyta, mos të futen amendamente tinëz në momentin e fundit që nuk janë në të mirën e interesit publik të kësaj amnistie.

Nuk kemi asnjë negociatë me qeverinë. Qëndrimet i kemi publike, votojmë propozimin fillestar të amnistisë dhe të merret parasysh propozimi ynë që nga amnistia të përfitojnë protestuesit. Për këto e japim votën. Nuk votojmë projektligj që amniston të dënuarit nga GJKKO apo persona që janë nën hatim nga SPAK.”-tha Alibeaj.


Shtuar 26.02.2024 19:21