Akademia e Shkencave shkarkon drejtorët e institucioneve, kush janë zëvendësuesit e rinj

Akademia e Shkencave ka nisur nga strukturimet, duke shkarkuar kështu drejtorët e institucioneve në gjysmën e mandatit dhe ka emëruar të rinj.

Akademia emëron drejtorët e rinj të Instituteve Albanologjike, konkretisht;

Akademikun Adem Bunguri, drejtor i Institutit të Arkeologjisë

Prof. dr. Hamit Kaba, drejtor i Institutit të Historisë Akad.

Valter Memisha, dr. i Institutit të Gjuhësisë e Letërsisë

Prof. asoc. dr. Olsi Lelaj, dr. i Institutit të Antro-pologjisë

Akad. asoc. S.Çapaliku, dr. i Qendrës së Studimit të Arteve.