A ndikon kripa në peshën tonë trupore?

Trupi juaj ka nevojë për natrium për të ruajtur ekuilibrin e lëngjeve në trupin tuaj dhe për të ndikuar në tkurrjen dhe relaksimin e muskujve. Sidoqoftë, kripa dhe natriumi janë të njëjta, por nuk janë të tilla. Natriumi është një përbërës i kripës së gjellës, por gjithashtu gjendet në ushqime të tjera.

Kripa mund të prishë përpjekjen tuaj për të pasur një dietë të shëndetshme pasi konsumimi i sasive të mëdha krijon mbajtje lëngu, i cili shfaqet në peshore sa më shumë gram.

Dietat me shumë natrium shoqërohen gjithashtu me nivele më të larta yndyre në trup, specifikisht lloji i yndyrës që grumbullohet rreth belit tonë.

Ka disa shpjegime për këtë. Së pari, mendoni se cilat ushqime kanë më shumë kripë: snaket, patate të skuqura, ushqime të gatshme, të skuqura, të përpunuara dhe ushqimi nw restorante.

Të gjitha këto ushqime me natrium të lartë janë relativisht të larta në kalori. Jo vetëm kaq, por është e lehtë ta teprosh dhe të përfundosh me konsum të tepërt. Në këtë mënyrë, ne përfundojmë duke konsumuar jo vetëm shumë kripë, por ndoshta edhe shumë kalori. Këto arsye shpjegojnë më së miri lidhjen midis natriumit dhe peshës.

Prandaj, përpiquni të kontrolloni sasinë e natriumit, konsumoni rreth 6 gram kripë në ditë dhe kontrolloni etiketat e ushqimeve që blini për “natrium të ulët” ose “pa kripë të shtuar”./albeu.com

Shtuar 25.05.2021 16:59