A mund të ndikojë muzika në zakonet tona të të ngrënit?

Një studim i kryer nga studiues nga Kina dhe Danimarka zbuloi se dëgjimi i muzikës hard rock dhe heavy metal mund të ketë një efekt negativ në zgjedhjet dietike.

Sipas studiuesve, u zbulua se muzika me një tingull më pak të ashpër çon në një dietë më të shëndetshme.

Studimi, botuar në Appetite muajin e kaluar, përfshiu 215 të anketuar nga grupe të ndryshme kulturore nga të dy vendet.

Secilit pjesëmarrës iu prezantua një varg opsionesh ushqimore. Nga të shëndetshme në të pashëndetshme, për t’u kombinuar me fonogramë të ndryshëm.

Pjesëmarrësve u prezantuan dy versione të së njëjtës këngë. Një që ishte më relaksues (piano xhaz, ritëm më i ngadaltë dhe nota me shkallë të lartë) Dhe një tjetër që ishte më agresiv (goditje të shpejta, bateri dhe nota në shkallë të vogël).

Është treguar se njerëzit që dëgjojnë melodi më të qeta priren të hanë ushqime më të shëndetshme, për shembull sallata dhe ata që dëgjojnë muzikë më agresive zgjedhin ushqime më pak të shëndetshme. Sidomos ata që dëgjojnë rock dhe hip-hop zgjedhin “snacks” me më shumë yndyrë, më shumë kripë dhe më shumë sheqer./albeu.com

Shtuar 28.06.2021 15:31