A duhet t’i heqim dhëmballët e pjekurisë? Vendimi që duhet të marrim

Çdo i ri pasi kalon 20 vjeç i fillojnë dhe i dalin dhëmballët e pjekurisë. Për këta dentistët shpesh nga këshillojmë që t’i heqim.

Por, a është kjo e nevojshme?

Fillimisht, këto janë disa shenja që tregojnë se nuk duhet t’i hiqni dhëmbët e pjekurisë:

– Nëse janë të shëndetshëm

– Nëse janë rritur plotësisht

– Nëse janë shfaqur në një zonë të duhur dhe nuk pengojnë në funksionimin normal të dhëmbëve tjerë

– Nëse janë të lehtë për t’i pastruar gjatë higjienës ditore orale

– Kur dhëmbët e pjekurisë nuk janë rritur pjesërisht. Vështirësitë që shfaqen me higjienën e tyre dhe, si rezultat i kësaj, një akumulim i madh i baktereve mund të shpie drejt sëmundjeve të ndryshme orale.

– Nëse nuk ka mjaftueshëm hapësirë për t’u shfaqur dhëmbi, pra rritja e tij rrezikon dëmtimin e dhëmbit afër tij.

– Nëse ndjeni dhimbje në zonën ku shfaqet

– Nëse mishi afër është i infektuar, etj./albeu.com

Shtuar 5.08.2022 13:18