5 zakone të mira që në të vërtetë janë të dëmshme për shëndetin tonë

Zakonet tona të përditshme ndikojnë në sjelljen tonë më shumë sesa e kuptojmë, dhe është e rëndësishme të marrim parasysh se për çfarë vendosim mendjen tonë rregullisht. Sipas hulumtimeve, zakonet në fakt mund të jenë shkatërruese, kështu që është shumë më mirë të keni njohuri për atë që është vërtet e mirë dhe e keqe për ju.

Ja disa zakone të mira që në të vërtetë janë të dëmshme për shëndetin tonë

Ngasja e biçikletës

Megjithëse ngasja e një biçiklete ka shumë përfitime shëndetësore, hulumtimet tregojnë se nuk është shumë e mirë për të krijuar kocka të forta, në fakt, mund t’i dëmtojë ato. Kur ngasni një biçikletë, ju jeni ulur dhe nuk është një aktivitet fizik që ka ndonjë peshë. Edhe pse duket sikur po i përdorni këmbët shumë, forca që ushtroni në pedalet nuk bëhet në një mënyrë që të ndikojë në kockat tuaja, si p.sh. shtyllën kurrizore. Gjithashtu, nëse keni vite që ecni me biçikletë, jeni më të prirur ndaj frakturave.

Përdorimi i substancave për shpëlarjen e gojës

Substancat e përdorura në shpëlarjen e gojës nuk janë të dizajnuara për të pastruar bakteret, ato janë në fakt disa nga përbërësit e nevojshëm për ta krijuar atë. Shumica e larësve të gojës përmbajnë substanca që mund të shkaktojnë tharje të gojës, duke sjellë pak baktere dhe mikrobe në gojën tuaj. Kjo shkakton erën e keqe të gojës. Përpiquni të merrni një “garvanë terapeutike” që nuk përmban asnjë nga këto substanca dhe në vend të kësaj ka mentol ose fluor.

Ngrënia e fasuleve

Fasulet kanë diçka të quajtur fitate, që është një acid që pengon prodhimin e kalciumit. Në mënyrë që të mbajmë kockat tona të shëndetshme, ne duhet të hamë ushqime që ndihmojnë trupin tonë të absorbojë kalciumin. Ngrënia e fasuleve bën të kundërtën, pasi nuk e lë trupin tonë ta përthithë atë, gjë që mund të çojë në kocka më të dobëta.

Mungesa e kalciumit gjithashtu mund të shkaktojë dhëmbë më të dobët. Megjithatë, nuk duhet të shmangim ngrënien e fasuleve në përgjithësi, sepse ato janë mjaft të shëndetshme. Thjesht futini në ujë për disa orë përpara se t’i gatuani.

Ngrënia e spinaqit

Spinaqi në fakt ka kalcium, por gjithashtu ka diçka të quajtur oksalate që mund të ndërpresë prodhimin e kalciumit. Nuk duhet të ndaloni së ngrëni spinaq, por ta kombinoni atë me ushqime të tjera që përmbajnë kalcium. Për shembull, ju mund të përzieni djathin dhe spinaqin për të marrë këtë mineral të rëndësishëm të nevojshëm për trupin tuaj.

Veshja e rrobave të ngushta

Sigurisht, është mirë të veshësh rroba në modë dhe të ndjekësh trendet, por nuk është gjithmonë e shëndetshme. Për shembull, veshja e xhinseve të ngushta mund të çojë në infeksione maja tek gratë, veçanërisht nëse djersitni shumë. Është e rëndësishme të vishni rroba që lejojnë rrjedhjen e gjakut në të gjithë trupin tuaj./albeu.com