5 gabime që duhen shmangur në një intervistë pune

Pavarësisht nga fusha profesionale në të cilën po kërkoni punë, është e rëndësishme të dini si të shmangni gabimet.

Më poshtë, albeu.com do t’ju tregojë se cilat janë këto gabime që duhen shmangur.

1. Gjuha negative e trupit

Veprimet janë më të rëndësishme se fjalët, dhe të kryqëzosh krahët para gjoksit, për shembull, gjatë bisedës me personin që të interviston, ndoshta nuk është një ide shumë e mirë. Ndonjëherë nuk ka rëndësi se çfarë thoni, por si e thoni atë në këtë rast ju duhet të keni parasysh qëndrimin tuaj.

2. Mungesa e përgatitjes

Nëse nuk jeni të përgatitur, nuk fitoni vendin e punës. Prandaj, bëni kërkimet tuaja, përgatitni pyetje dhe kini besimin se keni bërë gjithçka për të dalluar nga kandidatët e tjerë. Bërja e kësaj përpjekjeje shtesë do t’ju bëjë të ndiheni më të qetë gjatë intervistës dhe do të provojë se jeni të gatshëm të mësoni më shumë.

3. Vonesa në takim

Të qenit vonë është një tipar që askush nuk e miraton, as shhoku i ngiushtë madje, jo më punëdhënësi.

Nga trafiku i papritur te parkimi i vështirë, një gjë është e sigurt: ka justifikime, por askujt nuk i intereson. Në çdo rast, është më mirë të mbërrini më herët se më vonë.

4. Ju nuk jepni përgjigje të hollësishme

Ju mund të thoni se jeni “shpirti i ekipit”, por si? Me siguri personi që ju interviston do të jetë i kënaqur me këtë përgjigje, por aftësia juaj për të ndarë “mësimet” që keni marrë nga puna me një ish -koleg është ajo që do ta mbajë interesin e tij të pakufizuar. Në çdo rast, pasuritë tuaja më të mëdha nuk do të gjenden në CV -në tuaj.

5. Ju mësoni përmendësh dhe recitoni përgjigjet ideale

Praktika patjetër do t’ju bëjë më të mirë, por ju nuk jeni një robot. Qëllimi i intervistës është të tregoni sa më shumë argëtim./albeu.com


Shtuar 1.10.2021 09:09