3 metoda efektive si të kurseni më shumë para këtë vit

Kursimi i parave nuk është një detyrë e lehtë, sidomos për ata që s’dinë të ndalen nga shpenzimi pa kriter. Ju nuk keni pse blini libra e revista që tregojnë si kursehen para, por thjesht ndiqni këto 3 këshilla elementare që ju sugjerojmë

Kursimi me faza

Kjo metodë zgjat një vit ose 52 javë. Çështja është të kurseni një sasi pak më të madhe sesa javën e kaluar.

Për shembull, filloni me 5 dollarë. Javën e ardhshme, hiqni 10 dollarë, pastaj 15 dollarë. Dhe gjatë javës së fundit të vitit të shkojë në 260 dollarë.

Deri në fund të vitit, do të keni ruajtur 6,890 dollarë.

Kjo metodë funksionon vetëm nëse i lini mënjanë paratë rregullisht, pa shpenzuar asnjë. Nëse është shumë e vështirë, ju sugjerojmë të ulni sasinë e parave nga 5 dollarë, bëjeni me 2 dollarë.

Bëni blerje dhe kurseni

Kjo metodë e lehtë ju ndihmon jo vetëm për të kursyer para, por edhe për të mbajtur shënimet e shpenzimeve tuaja. Çështja është të lëshoni një përqindje të çdo blerjeje që bëni.

Për shembull, supozojmë se keni vendosur të hiqni 10% të çdo blerjeje. Një triko që kushton 30 dollarë do t’ju japë 3 dollarë. Nëse shpenzoni 150 dollarë në muaj, ju do të keni kursyer 180 dollarë në një vit.

Kjo mënyrë është e lehtë nëse keni një kartë krediti. Shumë banka ju lejojnë të kurseni një shumë të caktuar parash nga çdo blerje që bëni.

Kthimi i zakoneve të këqija në kursime

Pika e kësaj metode është të lihen mënjanë një sasi të caktuar parash për çdo zakon të keq që keni.

Është si një gjobë që i vendosni vetes. Për shembull, shkoni me vonesë në punë, ju gjobisni veten me 5 dollarë, dhe këto para i lini mënjanë.

Për shembull, nëse i lëshoni 20 dollarë çdo muaj, do të keni kursyer 240 dollarë  gjatë 12 muajve.

Kjo metodë do t’ju ndihmojë të hiqni dorë nga zakone të këqija dhe të kurseni në të njëjtën kohë.


Shtuar 3.01.2022 09:48