Si të mbroheni nga gripi “i pamëshirshëm” me këto 7 hapa të thjeshtë

Gripi hapet përmes kollës dhe tështitjes.

Prandaj është e rëndësishme të ruani higjenën vetjake për të parandaluar dhe për t’u mbrojtur nga gripi.

Më poshte ju rendisim 7 pika të thjeshta që duhet t’i zbatoni, me patjetër:

1-Lani duart shpesh me sapun
2-Pastroni hundët me shami njëpërdorimshme
3-Mbuloni hundën dhe gojën kur kolliteni ose tështini (mundësisht me bërryl)
4-Evitoni ambientet e mbipopulluara dhe me shumë njerëz
5-Ruani një temperaturë të qendrueshme brenda banesave tuaja.
6-Ajrosni vazhdimisht ambientet ku rrini.
7-Konsultohuni me mjekun tuaj për më tepër informacion.


Shtuar 28.12.2021 23:46

Tags: