VIDEO/ Izraeli përmbyt me ujë deti kanalet e Hamasit

Ushtria izraelite po pompon ujin e detit me qëllim që ta kanalizojë atë në tunelet ku ndodhen terroristët e Hamasit nën Gaza.

Izraeli ka ndërtuar pompa të ujit të detit pranë kampit të refugjatëve Al-Sati për të përmbytur potencialisht rrjetin e tuneleve të Hamasit nën Rripin e Gazës.


Ushtria izraelite ka përfunduar instalimin e të paktën pesë pompave rreth një milje në veri të kampit të refugjatëve që mund të dërgojnë mijëra metra kub ujë në orë, duke përmbytur tunelet brenda javësh.

Plani, u është thënë zyrtarëve të SHBA-së, ngre pyetje në lidhje me efektivitetin e tij dhe ndikimin e mundshëm mjedisor.

Duke tërhequr paralele me përpjekjet e ngjashme të Egjiptit në vitin 2015, janë ngritur shqetësime për ndotjen e ujit, dëmtimin e infrastrukturës dhe rreziqet shëndetësore, duke nxitur rezerva për sipërmarrjen e mundshme.

Një video e re tregon një tunel nëntokësor që përmbytet ndërsa një terrorist i Hamasit ka kapur pamjet që tregojnë ujin që rrjedh mbi të.


Shtuar 6.12.2023 19:18

Tags: ,