SpaceX lëshon satelitin Starlink në Maqedoninë e Veriut

SpaceX ka njoftuar se ka lëshuar internetin satelitor Starlink në Maqedoninë e Veriut.

“Starlink tani është drejtpërdrejt në Maqedoninë e Veriut! I ngazëllyer për akses të mëtejshëm në internetin me brez të gjerë me shpejtësi të lartë dhe me vonesë të ulët në Ballkan”, tha SpaceX në Twitter.

 

SpaceX ka lëshime të njëpasnjëshme për këtë javë, me Falcon 9 që lëshon 53 satelitë Starlink të premten në LC-39A në Florida, ndërsa të shtunën, Falcon 9 do të nisë misionin SARah-1 nga Space Launch Complex 4E në Kaliforni.

Funksioni i lançuar së fundi i Starlink për RV-të ka tejkaluar 30,000 porosi dhe vazhdon. Shërbimi lejon internetin Starlink nga muaji në muaj, nga kudo, ku është i disponueshëm interneti i tij satelitor.

Shtuar 16.06.2022 22:31