Sjelljet që tregojnë kur dikush është një manipulues mjeshtër

Ekziston një kufi i hollë midis të qenit me ndikim dhe të qenit manipulues. Manipulimi ka të bëjë me kontrollin, jo rritjen e ndërsjellë. Është duke tërhequr telat nga pas një perde, duke i bërë njerëzit të kërcejnë me meloditë tuaja pa e kuptuar. Manipuluesit mjeshtër janë mjaft të aftë në këtë lojë. Ata i bëjnë truket e tyre aq delikate, saqë do të mendonit se janë thjesht bindës ose me ndikim. Por, është shumë më keq se kaq.


Shtuar 7.12.2023 12:35