Britania e Madhe kthen 26 shqiptarë në atdhe

Ashtu siç ishte paralajmëruar, Britania e Madhe ka filluar të kthejë në atdhe shtetasit shqiptarë që qëndronin atje pa leje qëndrimi.

Bëhet me dije se 26 është numri i shqiptarëve të kthyer.

Sipas një njoftimi nga Home Office, shumica prej tyre kishin mbërritur në Britani me varka. Ndërsa një pjesë tjetër ishin të dënuar për krime, duke përfshirë posedimin e armëve dhe furnizimin me drogë së klasit A.

 

Janë mbi 13,000 shqiptarë që kanë mbërritur në Britani me varka të vogla që nga fillimi i vitit.

Kthimi i shqiptarëve do të bëhet më i lehtë pasi Tirana i dha Britanisë së Madhe ‘garanci formale’ se do të merrnin masa ndaj personave me precedentë kriminalë.


Shtuar 20.01.2023 10:28