Rama shënjestron biznesmenin Spiro Iljadhi: Duhej përjashtuar i gjithë zinxhiri komandues, kapin për hunde shefa komisariatesh

Kryeministri Edi Rama në një dalje për media ka folur sot përsa i përket rolit të policisë për të mbrojtur ligjin e territorin nga shkelësit e abuzuesit.

Kryeministri ka mbedhur drejtuesit e policisë, ku tha se është e papranueshme që efektivët të kenë sjellje joetike, dhe të bjenë në akte korruptive.

Rama foli për rastin e Sarandës ku pati përplasje me armë në lokalin Orange, pas kalimit të orës policore, ndërsa sipas kryeministrit pronarët e këtyre lokaleve janë tutorë që marrin prej hundësh shefat e komisariateve.

Fjala e Ramës

Sot kur ne jemi tanimë në sezon turistik dhe numri i lartë i pushuesve që hyjnë dhe dalin në vend është domethënës. Kemi policinë e Shtetit përmes individësh të padenjë që t’i shkojë kundra detyrimit të të gjithëve bashkë të çdo structure të shtetit, për t’i pritur dhe për t’i sajdisur të gjithë pushuesit sipas traditës së një vendi që pretendon të bëhet më i miri në vend. Duhen luftuar pa asnjë kompromis dhe me zero tolerancë. Dhe këtu dua të nënvizoj shumë fort një fakt që në vetvete është shumë sfidues për ligjin, për shtetin, për Policinë e Shtetit. Kush janë këta pronarë lokalesh në zonën bregdetare që në mënyrë të hapur shkelin ligjin? Tejkalojnë kufirin e orës policore, krijojnë hapësire abuzivizmi që degjeneron deri në krisma e plagosje në mes të një dynjaje të tërë që është mbledhur aty në loakl. Kush janë këta? Këta janë tutorët e Policisë së Shtetit në atë territory këta janë korruptuesit e Polciisë së Shtetit, abuzuesit më të mëdhenj me uniformën e Policisë së Shtetit që tërheqin për hunde shefa komisariate që i kthejnë në roje të aktivitetit të paligjshëm. Rasti i Sarandës ishte një rast alarmant. Ai rast duhet të ndëshkim oenal të të gjithë zinxhirit të komandës në Sarandë, jo në hetime administrative e masa ordinere. Në përjashtimin imediat dhe ndëshkimin penal të personave përgjegjës. Kush e mban përgjegjësinë për nxjerrjen e armëve dhe sakatimin e njerëzve në tret ë natës përveç atyre që e kanë lejuar zhvillimin e kësaj gjësë në mes të qytetit e jo në një luginë të humbur.


Shtuar 8.07.2021 10:29